Увага! У місті Марганець виявили африканську чуму свиней…

3b72307ae0d679ff3523c032ae85cb22_XL.jpg За інформацію інсайдерів 22 липня 2019 року в місті з’явилась підозра на африканську чуму свиней у приватному домогосподарстві. Через цей факт 23 липня було проведено лабораторне дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від загиблої тварини. Дослідження проводило Дніпропетровська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Відповідно до інформації лабораторії про результат дослідження патологічного (біологічного) матеріалу підтвердило наявність хвороби.

Міська влада повинна провести заходи щодо ліквідації африканської чуми на території міста та недопущення розповсюдження цього захворювання, а також зобов’язана не замовчувати цей факт, а сповіщати населення про виникнення надзвичайної ситуації в місті.

Нам не зрозуміло, чому мер Жадько замовчує цей факт й досі не провела засідання з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На третій сесії Марганецької міської ради було прийнято рішення від 24 грудня 2015 року за № 45-3/VІІ “Про затвердження Міської програми щодо ліквідації та недопущення поширення захворювання африканською чумою свиней на території міста Марганця у випадку спалаху хвороби на 2016-2020 роки.” на що було виділено значні кошти…

Відповідно до Законодавства України в даній ситуації вводиться карантин на продаж м’яса та продуктів тваринного походження домашнього виробництва. Заборона торгівлі стосується не тільки свинини, але й молока, яєць та інших продуктів тваринного походження, не промислового виробництва. Термін карантину не менше 40 днів.

Для довідки африканська чума свиней (АЧС) карантинне особливе небезпечне захворювання свиней, яке невиліковне. Свині гинуть у 100% захворювання. За рахунок переносників швидко розповсюджується на великі території. Люди цим захворюванням не хворіють, проте воно несе за собою великі економічні збитки. Державою гарантується компенсаторні виплати для постраждалих господарств лише у разі проведення протиепізоотичних заходів.

Комісія повинна визначити зону карантину. Також повинні встановити джерело розповсюдження, звідки з’явилась ця хвороба.

Ми переконані, що ця ситуація щодо африканської чуми свиней могла виникнути, через сміття в місті, переповненні баки з відходами, а переносником у свою чергу можуть бути собаки, коти або криси.

Ми звертаємось до Марганчан, будьте уважні й обережні, а також звертаємось до правоохоронних органів щодо притягнення міського голови та інших посадовців до відповідальності через доведення міста до надзвичайної ситуації.

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

stopkor.marganets@ukr.net

(066) 634 86 82

3 thoughts on “Увага! У місті Марганець виявили африканську чуму свиней…

Залишити коментар