В м. Марганець міська влада намагається спаплюжити програму Президента…

0_1647d3_fbdf1bbd_orig-width1440-height960-border0-titled0b8d181d0bfd0bed0bbd0bad0bed0bc
Марганецкий очевидец

14 грудня 2017 року в великому залі Марганецької міської ради була проведена 32 позачергова сесія. На чергу денну було винесено три проекти рішень:

  1. Про внесення змін до рішення міської ради від 20 грудня 2016 року № 637-19/VІІ «Про місцевий бюджет на 2017 рік».
  2. Про внесення змін до рішення Марганецької міської ради від 24.12.2015 року № 38-3/VII «Про затвердження Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у м. Марганці на 2016-2020 роки».
  3. Про придбання житлових будинків та квартир.

На перший погляд це дуже важливі рішення – адже основне – це придбання житла для будинків сімейного типу та для дітей – сиріт. Це за ініціативи Президента України П. Порошенка Кабінетом міністрів прийнята постанова та виділені кошти місцевим бюджетам для цих цілей.

На сесії ці всі рішення були прийняті більшістю голосів. Проти виступили лише 5 депутатів, які висловлювали свою незгоду в зв’язку з вартістю цих будинків та квартир. З цього приводу заступник міського голови Приймак А.В. навіть випустив гнівний пост у фейсбуці – що мовляв деякі депутати ПРОТИ сиріт.

25395288_2047677525461251_1221915666_n
Марганецкий очевидец

Марганецький осередок ГО «Стоп корупції» провів своє розслідування з цього приводу. І ось, що ми виявили.

Згідно розпорядження голови обласної ради місту Марганець дійсно виділено найбільше коштів з державного бюджету на придбання житла для дітей – сиріт та дитячих будинків сімейного типу – 5 млн. 212 тис. 649 грн.

Згідно Постанови Кабміну від 15.11.2017 р. № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації» детально описана вся ця процедура.

Згідно п 8. Постанови – Районні, районні у м. Києві держадміністрації, виконавчі органи міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом і перспективним планом формування територій громад, протягом десяти календарних днів подають комісії пропозиції щодо обсягів субвенції за напрямами, визначеними в пункті 4 цих Порядку та умов, і такі документи:

для придбання житла для дитячого будинку сімейного типу та соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа:

– акт обстеження житлового об’єкта, в якому зазначається інформація про технічний стан, наявність комунікацій, вартість об’єкта, придатність для проживання у ньомудітей;

– фотографії житлового об’єкта;

– правовстановлюючі документи на житловий об’єкт;

– технічну документацію на житловий об’єкт, введений в експлуатацію в установленому законодавством порядку;

– документи, які підтверджують відсутність заборон, арештів, іпотек, відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”;

– довідку з місця проживання щодо зареєстрованих осіб у житловом уоб’єкті, який купується;

– письмо в узгоду батьків-вихователів на проживання в житловому об’єкті (тільки для придбання житла для дитячого будинку сімейного типу).

п.12 цієї Постанови визначено – Гранична вартість будівництва/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу визначається з розрахунку на десять дітей (у тому числі рідних) і двох батьків-вихователів з урахуванням таких нормативів:

1) 13,65 кв. метра жилої площі на кожну рідну дитину, дитину-вихованця та кожного з батьків-вихователів;

2) 17 кв. метрів загальної нежилої площі на сім’ю з урахуванням вимог державних будівельних норм ДБН В.2.2-15-2005 “Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення”;

3) додатково 10 кв. метрів жилої площі на кожну дитину з інвалідністю;

4) опосередкована вартість спорудження 1 кв. метра загальної площі житла в населеному пункті, де будується або буде придбано дитячий будинок сімейного типу, яка визначається Мінрегіоном на відповідний періодзгідно з Порядком визначення та застосування показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, затвердженим наказом Держбудувід 27 вересня 2005 р. № 174.

Тобто – житлової площі будинку повинно бути не менш 163,8 м2  – ( 10 дітей + 2 батьків вихователів) * 13,65 м=163,8. А ще 10 м2 на кожну дитину – інваліда.

А що ми бачимо по факту – житловий будинок №1 – загальна площа 221,9 кв.м, житлова площа 161,3 кв.м., житловий будинок №2 – загальна площа 236,2 кв.м, житлова площа 129,0 кв.м., житловий будинок №3 – загальна площа 219,7 кв.м, житлова площа 194,5 кв.м.(на певно там і санвузлів немає..).

З усього цього видно грубі порушення Постанови Кабміну. Але і це не все – а давайте спробуємо знайти в нашому місті будинки з житловою площею 164 м2?А якщо ще додати санвузли, кухні, коридори, гаражі…

Якщо це одноповерховий – то повинен бути десь не менше 15м.*15м. Якщо двоповерховий – то не менше 12*12. Згідно об’яв на OLX – будинків з такими житловими площами в місті не продається.  А наближені до цих площ будинки продаються в діапазоні 29 тис. дол..- 33 тис.дол. США, та й ще прописаний торг.

Screenshot-2017-12-15 Продажа домов купить дом в Украине просто - сервис объявлений OLX ua
Марганецкий очевидец

А що ми бачимо в рішенні ради про придбання будинків – житловий будинок №1 – 62 тис.дол. США, житловий будинок №2 – 41 тис.дол. США, житловий будинок №3 – 66,5 тис.дол. США.Так ось чому так репетували пан Приймак та пані Жадько – ну звісно ж ціни ж дуже привабливі для бюджету. А може для вашої кишені? Дійсно дуже цікава та велика афера – але ми вже і не здивовані – машину підмітальну вкрасти лише дивом не вдалось, тепломережі розікрали – тепер і до дітей – сиріт та дитячих будинків сімейного типу добрались!Пан Швець напевно теж біля корита – як же пояснити інакше поведінку голови бюджетної комісії? Так не шановні – ви можете спотворити любу гарну справу!

Але у нас існує велика підозра, що в цих будинках і такої житлової площі не має. Скоріш за все документи підроблені.

Напевно так хотілось відмити грошенята по швидкому, що навіть не замислились, що за ці кошти можна було придбати 40 СОРОК квартир для дітей – сиріт та практично вирішити це питання в місті.

Тому Марганецький осередок ГО «Стоп корупції» буде звертатись до правоохоронних органів з вимогою порушити кримінальну справу за фактом розкрадання бюджетних коштів, підробкою документів організованим злочинним угрупуванням.

P.S. Може вже пора замислитись деяким депутатам у яких є хоч якась крапля совісті та мізки при прийнятті рішень та не допускати таких афер…

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

(066) 634 86 82

68 thoughts on “В м. Марганець міська влада намагається спаплюжити програму Президента…

    • Так детям сиротам вместо ключей выдали всего лишь брелки. и это без шуток. Не все еще готово к тому, чтобы дали ключи. И с продавцами квартир совсем еще власти не рассчитались. шось похоже на аферу.

  1. Вот читаю я все это и думаю, до чего же докотилась наша городская власть, если она перешла до обворовывания детей-сирот. Неужели у них уже ничего святого не осталось?Еще, не дай Бог, и пиариться на этом начнут.

  2. Сритесь вне эфира! Ато кроме как обосрать друг друга ни хера не умеете! Детям бы лучше помогли!!!!

  3. А ну хоть один из присутствующих здезь дайте координаты дома по городу соответствующие требованиям государства,в черте города( с такими условиями для жизни деток)!

  4. Слухай пРимак разом с шматько забирайте своїх ботів і валіть до себе !! Винормально любите себе за останні два місяці перерахували до Шахтаря Марганець – 68349грн. ТОВ “Телерадiокомпанiя МСТ” – 41315грн. Телерадiокомпанiя”МГОК ТV” – 40250грн.Де висвітлюєте які ви гарні!. Також сюди треба дорахували заробітну плату Димашок, Мухіна, Чорна, Демченко і не забудьте про сайт міської ради))
    Це також все ви зробили для мешканців чи щоб тупо списати гроші?
    Це якщо коротко
    Далі буде

  5. Прикрываясь детьми-сиротами, Жадько и ее 22 депутата за 5 миллионов народных (бюджетных) гривен купили в Марганце 3-и стареньких дома и 3-однокомнатные квартиры.
    Здесь считать и ходить далеко не надо…, украдено как минимум половину, 2,5 миллиона народных денег.
    Все это напоминает мне озверевших фашистов, пускавших для прикрытия впереди себя женщин и детей в далеком 1942-м.
    Этих фигурантов и людьми назвать нельзя.
    Думаю на пожизненный срок они уже себе наголосовали.

    • Так купи детям (вместе с несогласными депутатами) дом Передриенко (кстати, тоже непроголосовавшим за детей). Он продает, говорят, за 140 тис. зеленых. Передриенко вернет государству 60% дохода от сделки в виде налогов. И потом расскажешь: кто и сколько заработал на такой великолепной сделке. Почему никто из депутатов не предложил лучшего решения вопроса? У нас как всегда: критиковать ума хватает, а сделать что-то лучше – нет.

      • да у вас товарисч клиника – какими-то цифрами с потолка толкуете…. наверно при кормушечке – биткаетесь что тему очень правильно подняли! не знаем как у депутатов, а у жителей предложение – вашей писдобратии купить гробики и веночки – Лариска Землячиха вас всех по блату на цвинтарь пристроит!

        • А у вашей братии кроме гробиков и прокленов ничего больше хорошо и не получается. Сочувствую. Это реальное горе, когда люди на большее не способны:( Не сомневайся, каждый получит то, что заслуживает, и именно то, что ЖЕЛАЕТ ДРУГИМ. И самое главное – ЭТО РЕШАЕШЬ НЕ ТЫ. Мандат депутата Марганца действует только в Марганце. Во вселенских масштабах он бесполезен. Так что уймись, прокленатель херов, и оставь свои вурдалацкие фразочки для сотоварищей.

      • Не говорите ерунды. Если недвижимость числилась владением продавца на протяжении периода, который превышает три года, он должен заплатить 1% государственной пошлины, и все.
        Насколько я владею, депутатам раздавали этот проект решения непосредственно перед началом внеочередной сессией 14 декабря, думаю никто не мог и подумать что будет такое решение.
        По закону, за 14 дней.

  6. А ведь на такие деньги можно было бы обеспечить ВСЕХ детей-сирот квартирами. Исполкомовские работнички СУКИ продажные. Пусть им земля будет твердыми камнями!

    • Конечно, спокойно можно было для детей достроить новый дом по ул. Киевской, кстати он стоит на балансе города. Или, как положено провести конкурс и за эти деньги купить 10-12 частных домов.

  7. Неужели эти жадьки, приймаки не поймут, что украденные деньги от квартир, которые предназначены сиротам , им боком вылезут в виде серьезных болезней. У приймака уже глаза повылазили, у жадьчихи только жир лезет.

  8. Ой які ви заздрістні та ненависні. А тирить фотки у фейсбук – це взагалі падіння нижче плінтуса! Свої ж фотографії, мабуть, ссите викладувать. Якщо Президент вважає, що діти заслуговують саме таких умов проживання і за такі кошти в Марганці, то що ви, дурні, проти маєте? Та й депутати таки не проти сиріт. Вони їм по барабану. Вони ПРОТИ всього, що роблять в місті. Проти парків, скверів, ялинок, Єдності, опалення… Вже соромно перед всією областю за місцевих дурнів. А скоро й перед усією країною соромно буде. В інших містах радіють, що їм дають кошти з держбюджету, а наші й самі дітям нічого не купляють, й іншим не дають це робити. А таки Приймак не правий. У нас не бджоли проти меду, а трутні проти меду. Так що все норм., як і мало бути!

    • а шо это было скрыто у приймака на фейсбуке?тоесть это ссыкло втихаря там чето вякает про другтхлюдей а не им в лицо??? тогда оно ссыкливое чмо!! видать комуто попробовалтакую хрень помолоть – глаз на жопу натянули…

      • А еще знаешь сколько всего можно! Генерировать идеи без воплощения – это наше все!!! Та только никто из депутатов-умников ничего не делает.

        • Че это ничего не делает? Вот некоторые лихо деребанят бюджет по видом благих намерений. Дай дуракам денажки бюджетненькие – так они себе карманы и набьют.

    • –Якщо Президент вважає, що діти заслуговують саме таких умов проживання і за такі кошти в Марганці, то що ви, дурні, проти маєте? — примак ты вообще подумал что пиндонул??? то есть по вашему утверждению это Президент дал задание купить дома и квартиры В ДВА РАЗА ЗАВЫСИВ СТОИМОСТЬ И ПРИ ЭТОМ ЗАВЫСИТЬ ПЛОЩАДЯ??? я думаю тебе надо готовиться к дядям из службы слушай-слушай!!

  9. вот это ботов жадчихиных порвало – видать материал в десяточку! парк… котельни…( ну да за деньги из государственного и обласных бюджетов!) – при этом стесняюсь спросить сколько украли? ну а на счет праздников – это да – после выходных работники исполкома столько пустых бутылок из-под водяры выносят – мама не горюй!

  10. Лучше бы этот разноглазый Приймак сказал сколько он намерен украсть от этих самых деток-сирот? Эта гадина, смотрящая в разные стороны как ящерица, еще что то вякает на фейсбуке. Вот дрянь такая! Ворюга чертов! Лучше бы глаза поправил бы в какой либо клинике, пока не поправили другие.

    • А ваш Котко с Лукьянами и Хныкиными меньше украли и разворовали? Куда ушли деньги за украденного Ленина, где деньги за разворованный дом по Киевской, и “отремонтированные” кусками дороги? Может расскажете, “честные правдолюбы”?

        • Очень остроумно, когда правда в глаза колет и нечего ответить.Правдолюбы-стопкоровцы хреновы! Что вы сделали хорошего для города? Приведите хоть один наглядный пример. Бегаете пиаритесь со своей камерой по городу, вот и вся ваша польза для города.

          • Поколотись, поколотись. Если бы не стопкоровцы вы бы наухналь раздербанили бы город и уже свалили

  11. Какие люди все же гнидистые, кто из мэров предыдущих сделал столько для города, как Жадько? Не хотят видеть люди добра, только гадости писать могут, уже к сиротам прицепились. Город стал лучше, работу мэра видно. Она молодец!

    • Юля, у них менталитет такой: быть обиженными на жизнь, на окружающих, на окружающую реальность.
      Вот просто: “обиженные”. Что с них взять . Убогие. Я их прощаю.

      • Никто никем не обижен.Не мели ерунды. А вот сколько украла Жадько действительно не сделал такого никто. Эти ворюги еще и делятся украденным

    • Да, уроды всегда не довольны, потому, что не понимают, что можно делать без корысти для себя, то маршрутки не прошли , то киоски сносят, то два срока не могут прорваться к власти, потому и бесятся…

      • Тепломережу розпилили без користі, а велике бабло!!! Може сходите з Коломойцем і Жадько на Новоселівку і скупаєтесь за 40000000 Гр.? Може в парку за 20000000 ? Де біла машина за 7000000?? Де новий грейдер???
        Дякую Жадько))) А вулиця Молодіжна??? Як там кладовище? Як там квартира в Пітері? Як там заправка в Маріїнському?

        • Как в Питере квартирка – не известно, а вот заправка-мойка в Марьянском денег немалых стоит. И построилась она на деньги Жадько после разворовывания теплосети.

    • Не хотят видеть ни котелен по всему городу, ни парка в центре города, не хуже чем в Киеве, а елка, а праздники, которые проходят на площади . И это поднял в такое тяжелое не мужчина, а слабая женщина или завидно?

    • Чем лучше? Киевская и Куйбышева убитые.Освещения по Советской Мира и прилегающим нет.С больницей проблемы.Киоски раздаются не соответствуя градостроительному плану и нормам ГАИ.Сносятся беззаконно.Советская улица пеньков.Контейнерные стоянки приема мусора засранные.На остановках не убирается.С работой служб энергоснабжения- бардак.Качество воды &Yt вижу добра.А если посмотреть сколько Она загнобила людей-то где добро?

      • Конец Жадьковщине будет непременно. Лна и так тяжело больна. На гормончиках сильнодействующих сидит – факт налицо, вернее на ее жопе. Если бы еще и не бухала…

Залишити коментар