Особистий прийом та розгляд звернень громадян у прокуратурі м. Марганця в умовах законодавчих змін…

Марганецкий очевидец

Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та відповідних наказів Генерального прокурора України та прокурора Дніпропетровської області оперативними працівниками прокуратури міста здійснюється особистий прийом та розгляд звернень громадян.
У приміщенні прокуратури у доступному для громадян місці встановлено скриньку «Для скарг і заяв», на спеціальному стенді розміщено графіки прийому в прокуратурі міста та в прокуратурах вищого рівня, текст Закону України «Про звернення громадян» та інша необхідна інформація.
Усього протягом першого півріччя 2015 року прокуратурою м. Марганця розглянуто 252 звернення, прийнято на особистому прийомі 229 громадян. Особисто прокурором міста проведено виїзні особисті прийоми у ММКП «Житлове господарство», ПАТ «Марганецький ГЗК»та за місцем проживання громадян. Найпоширеніша категорія розглянутих звернень громадян – з питань досудового розслідування (111 звернень, що складає 55 % від загальної кількості).
Однак, слід зазначити, що 26 жовтня 2014 року набрав чинності розділ 13 «Перехідні положення» Закону України № 1697-VII «Про прокуратуру» від 14.10.2014, відповідно до якого прокуратура виконує функцію нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами виключно у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді.
Таким чином, з 26.10.2014 до компетенції прокуратури не входить проведення наглядових перевірок з приводу законності дій працівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності (зокрема, підприємств у галузі газо-, тепло-, водопостачання, спори з якими вирішуються у судовому порядку), у тому числі з питань додержання законодавства про звернення громадян.
Отже, відповідно до ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» у разі надходження до прокуратури звернень, які не відносяться до її компетенції, такі звернення пересилаються за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянину, який подав звернення. Всього у зв’язку із законодавчими змінами протягом першого півріччя цього року прокуратурою міста направлено за належністю до інших відомств 53 звернення (кожне п’яте).
У такому разі у відповідь на заяви, які не відносяться до компетенції органів прокуратури та в подальшому скеровуються до інших відомств, надаються відповідні роз’яснення щодо порядку вирішення звернень органами прокуратури. Письмові звернення, з питань що не відносяться до компетенції органів прокуратури, приймаються у виняткових випадках, зокрема, на вимогу заявників, про що у книгах обліку скарг, заяв і звернень, прийнятих на особистому прийомі, робиться відповідний запис.

Прокурор прокуратури м. Марганця
Світлана Крайник

8 thoughts on “Особистий прийом та розгляд звернень громадян у прокуратурі м. Марганця в умовах законодавчих змін…

  1. В том случае, если Вы пишите о прокуратуре, то напишите фамилию того прокурора, который осуществлял прием, способ реагирования на обращения и результат работы. Почему дворники (работники “Жилищного хозяйства”) приходят на прием кандидатов в мэры города жаловаться на своего директора Мироненко? Почему они получили за май по 500 гривен? Очевидно ни прокуратура города Марганца, ни пан Котко не способны решить проблему дворников. Почему Лукьяненко по сей день не уволил Мироненко, Кулиш, которых прикрывают депутаты Белый и Волошин? Может они вступили в сговор с Боровиком?

    • А Кулиш тут с какого боку, коль пишешь о задолженности по заработной плате. Или тебе писать, лишь бы писать, как чукча -что вижу , то и пою

      • Пардон, а разве не Кулиш использует служебный транспорт в личных целях? Разве не Кулиш хотела поднять цены и так на дорогое питание? Разве не Кулиш дает команду учителям школ заниматься поборами в средних школах? Это уму не постижимо, собирать с простых людей по 500 гривен на разные школьные принадлежности, которые и так должна выдавать власть!

        • На счет служебного транспорта-не скажу.А вот с питанием в школах у нее были вопросы, к томутже ей сильно хотелось пропихнуть в школьные столовые булочки и хлеб местного хлебозавода, а конкретней- дать заработать на детях Боровику и Волошину. Кстати, Волошин самый что ни на есть родственник Кулиш (муж сестры). А теперь этот клан оккупировал партию Возрождение и пытаются пролезть: Кулиш – в областной совет, Волошин- в мэры, Боровик – в городской совет. Ну и как после всего эту шайку-швайку назвать? Нам еще групповухи во власти не хватало!

  2. “Письмові звернення, з питань що не відносяться до компетенції органів прокуратури, приймаються у виняткових випадках, зокрема, на вимогу заявників”. Значит что получается: если я буду очень сильно требовать(чуть ли не вымагать), то мое обращение прокуратура будет принимать як винятковий випадок, а если я этого не сделаю? Норма какая то лазеишная. Короче, везде надо что то вымагать, иначе никак

    • Может пора сделать так, чтоб они у нас вымагать начали оплату налогов на своё существование и поставить их в такие же условия???!

      • Или перевести их на сдельную оплату труда: сделал что полезное для государства-получи зарплату, не сделал-не получишь. Тогда была бы реальная заинтересованность работать. Автор вышеуказанной статьи наверное не получила бы зарплаты ни копейки. Бесполезный работник в Марганецкой прокуратуре. Доводилось сталкиваться.

        • Да там половина работников бесполезные! По какому вопросу не обратись, у них один ответ “прокуратура этим вопросом не занимается”….. А какими вопросами занимается прокуратура? А никакими! Марганецкая прокуратура вообще не чем не занимается!

Залишити коментар