5 thoughts on “Halloween 2014!!!

  1. Україна – це Християнська країна,в”якій такі подібні “псевдо-свята” не відзначаються.
    Д О В І Д К А

    Хеллоуін (англ. Halloween або Самайн – Samhain) – старовинне кельтське свято, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Також згадується як “переддень Дня всіх святих”.

    Хеллоуін – споконвічно кельтське свято. Воно передусім символізує прихід зими й темних сил, оскільки дні стають коротшими, а ночі холоднішими й довшими. Кельти ділили рік на літній і зимовий час. Кожна частина року мала свого бога. У зимовий час бог сонця перебував у полоні в бога темряви, Соуіна – володаря мертвих і князя темряви. Переходом від літнього періоду до зимового була ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

    Кельти також вважали, що день після цього починався із заходом сонця. В цю ніч відчинялися двері темного світу, і його мешканці проникали на землю. Щоб умилостивити їх, запалювалися вогнища й приносилися пожертви. Римляни, що завоювали ці території, не зіткнулися з проблемами, пов’язаними з цим святом, оскільки самі святкували в кінці жовтня день покійних. У ході великого переселення народів культ Хеллоуіна був сприйнятий німецькими племенами англів і саксів після їх міграцій на Британські острови в 5-7 століттях нашої ери.

    Остаточне закріплення це свято отримало, мабуть, завдяки підтримці католицької церкви у 8 й 9 сторіччі, коли християнське свято День усіх святих було перенесене з 13 травня на 1 листопада – за папи римського Григорія III й потім остаточно – за Григорія IV. Таким чином, є два пояснення тієї традиції, що діти ходять від будинку до будинку: 1. Діти, переодягаючись у злих духів, збирають пожертви, які повинні цих духів умилостивити (дохристиянська версія). 2. Пожертва солодощів для дітей є доброю справою, яка з молитвами за мертвих повинна полегшити життя тих, що перебувають у пеклі (християнська версія).

    Закріпившись як свято британських народних мас, Хеллоуін розповсюджується з британськими переселенцями по всій Британській імперії, але в першу чергу в США й Канаді.

    (У статті використані матеріали сайту Київського апологетичного братства, окремі матеріали прот. Є.Заплетнюка, а також матеріали з Вікіпедії-Вільної Енциклопедії) .http://hram.lviv.ua/430-pro-svjatkuvannja-gelovinu.html

Залишити коментар